10 συγγραφείς μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της ευτυχίας…

Η ευτυχία είναι έννοια υποκειμενική.

Η ευτυχία είναι έννοια υποκειμενική. Άλλοι την αντιλαμβάνονται ώς υλική, με την έννοια των χρημάτων, ενός σπιτιού ή αυτοκινήτου, που πάντα ήλπιζαν να αποκτήσουν και τελικά νιώθουν ευτυχισμένοι που τα κατάφεραν. Για άλλους η ευτυχία δεν έχει υπόσταση, είναι άυλη και μεταφράζεται σε υγείαείτε  δική τους, είτε των αγαπημένων τους προσώπων ή νιώθουν ευτυχισμένοι γιατί τα έχουν καλά με τον εαυτό τους και αυτό τους κάνει να νιώθουν ολοκληρωμένοι και έτοιμοι να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν αντιλαμβανόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο την ευτυχία και γι” αυτό και οι ζωές μας διαφέρουν.

Πολλοί έχουν γράψει στο όνομα αυτής και εμείς σήμερα συγκεντρώσαμε λόγια από 10 συγγραφείς που μιλούν για την ευτυχία και σας τα παραθέτουμε, δείχνοντάς σας ίσως μια διαφορετική οπτική στο θέμα της ευτυχίας. Άν διαφέρει αρκετά από τον τρόπο, που έχετε εσείς στο να αντιλαμβάνεστε την ευτυχία, δοκιμάστε να δείτε τα πράγματα διαφορετικά, μήπως τελικά καταφέρετε να αγγίξετε την ευτυχία ποιο σύντομα και με περισσότερο νόημα.

Mark Twain

twain

«Η λογική και η ευτυχία δεν μπορούν να συνυπάρξουν»

Any Rand

ayn-rand-660

 

«Μάθε να εκτιμάς τον εαυτό σου, που σημαίνει μάθε να παλεύεις με την ευτυχία»

Charlotte Brontë

CBronte_2495332b

 

«Η ευτυχία αν δεν μοιράζεται σπάνια μπορεί να μετρηθεί ως ευτυχία, δεν έχει γούστο»

Hunter Thompson

images (1)

«Δεν μπορώ να καταλάβω, πώς κάποιος σέβεται τον εαυτό του, εάν πρέπει να κοιτάζει τις καρδιές και τις γνώμες των άλλον, προκειμένου να βρεί τη δική του ευτυχία.

Oscar Wilde

oscar-wilde

«Κάποιοι φέρνουν την ευτυχία με την παρουσία τους και άλλοι με την απουσία τους»

Haruki Murakami

haruki-murakami-descontexto

«Ποιός ξέρει τί είναι το καλύτερο; Γι” αυτό είναι καλό να αξιοποιούμε τις ευκαιρίες που μας προκύπτουν, χωρίς να ανησυχούμε για τους άλλους. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, ευκαιρίες που μας αλλάζουν τη ζωή, δεν τυχαίνουν παραπάνω από 2-3 φορές στη ζωή μας. Εάν επιλέξουμε να τις αφήσουμε, τότε μετανιώνουμε γι” αυτό όλο το υπόλοιπο της ζωής μας.

Ernest Hemingway

GTY_ernest_hemingway_sk_140311_16x9_608

«Η ευτυχία στους έξυπνους ανθρώπους συναντάται σπάνια»

Fyodor Dostoevsky

FD

«Ο άνθρωπος νιώθει καλά να μετράει τα προβλήματά του, αλλά όχι τόσο καλά να μετράει την ευτυχία του»

Sylvia Path

sylviaplath1

«Έχω την επιλογή αν είμαι σταθερά ενεργή και χαρούμενη ή παθητική και λυπημένη. Ή μπορώ να είμαι θυμωμένη ακολουθώντας τη μέση οδό.

Gyllian Flynn

gf

«Το πρόσωπο που δείχνεις στον κόσμο, είναι αυτό με το οποίο θα σου συμπεριφερθούν οι άλλοι άνθρωποι»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YOGA with FRANKIE