3 συνήθειες θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου

Σύμφωνα με τον  Chris Dessi, CEO της Silverback Social και συγγραφέας του βιβλίου Remarkable you, στο Business Insider, το μυστικό για να βελτιώσεις τον τρόπο και την ποιότητα ζωής σου, είναι να υιοθετείς σταδιακά μικρές, καθημερινές και υγιείς συνήθειες, όπως οι 3 που ακολουθούν.

 

Επίτρεψε στον εαυτό σου να είναι ευάλωτος

«H ευαισθησία στη ζωή και στη δουλειά δημιουργεί εμπιστοσύνη», γράφει ο Dessi. H ευαισθησία βρίσκεται στη βάση της συναισθηματικής επαφής και της ανθρώπινης εμπειρίας, που είναι βιώματα αλληλένδετα. Το να είσαι η φυσική, ανεπειτήδευτη εκδοχή του εαυτού σου μπορεί να φαίνεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά θα αποδειχθεί σωτήριο στο τέλος.

 

Οριοθέτησε διαστήματα μακριά απ” το κινητό 

Tα κινητά μας είναι συσκευές που ασκούν επιρροή επάνω μας και αλλάζουν ριζικά το πώς επικοινωνούμε με τους άλλους αλλά και το πώς βιώνουμε καταστάσεις. Το λευκό φως της οθόνης δεν απορρυθμίζει μόνο τις συνήθειες του ύπνου σου, αλλά σου αποσπά την προσοχή από σημαντικές στιγμές της ζωής σου. Ο Dessi συστήνει να περνάμε κάποιες ώρες της ημέρας μακριά από το κινητό μας. Δοκίμασε σαν πρώτο βήμα, να κλείνεις το mobile ίντερνετ όταν βγαίνεις από το σπίτι.

 

Διάβασε περισσότερο

Το να διαβάζεις δεν σε κάνει μόνο εξυπνότερη, αλλά βελτιώνει την ικανότητά σου να επιλύεις προβλήματα, να διευρύνεις το λεξιλόγιό σου και να εξελίξεις τον τρόπο σκέψης σου. Το να διαβάζεις κάθε μέρα από λίγο και σταδιακά περισσότερο, είναι μια δραστηριότητα που θα ευγνωμονείς που μπήκε στη ζωή σου.

YOGA with FRANKIE