4 + 1 ιδέες για τον κήπο!

Με το θερμόμετρο να ανεβαίνει ολοένα περισσότερο, η διάθεση για χαλάρωση και καφέ σε εξωτερικούς χώρους είναι εντονότερη. Για τους λάτρεις της φύσης και του πράσινου έχει φτάσει επιτέλους η στιγμή να απολαύσουν ένα δροσερό ρόφημα, τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου, αλλά και να μοιραστούν όμορφες στιγμές παρέα με αγαπημένα πρόσωπα.

Κι όλα αυτά πού αλλού; Στον αγαπημένο σας κήπο!

Κι αυτές είναι μερικές ιδέες για να ανακαινίσετε τον κήπο σας, να τον διακοσμήσετε με όρεξη και δημιουργικότητα και το αποτέλεσμα να σας ανταμείψει. Για όσους, βέβαια, δεν έχετε κήπο, μπορείτε να εφαρμόσετε μερικές από αυτές τις ιδέες στις βεράντες, στα μπαλκόνια ή ακόμη και στην ταράτσα σας!

1. Βρείτε παλιά ξύλινα έπιπλα, ακόμη κι αυτά που είναι μισοχαλασμένα, και αξιοποιήστε τα! Περάστε λούστρο, κάντε κάποια μικρά «μαστορέματα» και στολίστε το με κεριά ή ακόμη και με γλάστρες!

κηπος

2. Βρείτε γυάλινα βαζάκια από μαρμελάδες ή ελιές ή ό,τι άλλο, τυλίξτε στο πάνω μέρος ένα μεσαίου μεγέθους σκοινί και κρεμάστε τα από δέντρα. Μέσα στα βαζάκια τοποθετήστε ρεσώ κεριά για πιο ρομαντικές βραδιές.

καποσ ιδεεσ

3. Στολίστε τον χώρο με πέτρες! Βρείτε πέτρες σε ό,τι μέγεθος προτιμάτε, σαν αυτές που βρίσκουμε στη θάλασσα, και αναδείξτε το ταλέντο σας στη ζωγραφική. Ύστερα στολίστε τες στον χώρο.

rocks

4. Αξιοποιήστε καφάσια που δεν χρειάζονται πλέον. Βάψτε τα, ζωγραφίστε τα και χρησιμοποιήστε τα με όποιον τρόπο σας αρέσει. Μια καλή ιδέα είναι να τα μετατρέψετε σε τραπεζάκια ή αυτοσχέδια σκαμπό.

806673183d810a7d9d7c91382ac9ffd8

5. Αξιοποιήστε παλιά λάστιχα αυτοκινήτου. Κάτι ανάλογο με τα καφάσια μπορεί να γίνει και με τις ρόδες αυτοκινήτου. Βάψτε τες ή χρησιμοποιήστε κάποια επένδυση γύρω από αυτές και θα μετατραπούν σε τέλεια καθίσματα ή τραπεζάκια.

e44f803915c1c5478bd4c05191960c2b

 

YOGA with FRANKIE