Ο δρόμος προς την ευτυχία σε 5+1 βήματα

Γράφει η Δήμητρα Σταυροπούλου

Ένα αυθόρμητο χαμόγελο χαραγμένο συνεχώς στο πρόσωπό σου, αυτό είναι ευτυχία. Και, δυστυχώς, πολλές φορές, μέσα στην καθημερινότητα μπορεί να ξεχάσουμε πόσο πολύτιμη είναι η ευτυχία μας. Χανόμαστε σε ένα σωρό υποχρεώσεις, σε δουλειές και ευθύνες που ξεχνάμε να ρωτήσουμε τον εαυτό μας: Είσαι ευτυχισμένος;

Η κατάκτηση της ευτυχίας έχει πολλές διαστάσεις. Κυρίως σχετίζεται με το τι είναι ευτυχία για τον κάθε άνθρωπο. Ας ξεκινήσουμε όμως από τα απλά… Ένα αίσθημα ευεξίας και πληρότητας και ένα τεράστιο χαμόγελο για όλο τον κόσμο.

Μπορεί να νομίζεις ότι η ευτυχία σου εξαρτάται από στόχους που θα πετύχεις ή από λεφτά που θα βγάλεις, αλλά καμιά φορά και τα μικρά πράγματα είναι που φέρνουν την ευτυχία…

  1. Αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου. Όσο κι αν πιέζεσαι μέσα στη μέρα, κλέψε λίγο χρόνο για να κάνεις κάτι που σου αρέσει -να διαβάσεις ένα βιβλίο, να πας μια βόλτα, να περιποιηθείς την εμφάνισή σου.
  2. Βάλε στόχους. Χωρίς όμως να σε τρώει το άγχος και η βιασύνη να τους πραγματοποιήσεις. Απλά απόλαυσε το γεγονός ότι υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που θέλεις να πραγματοποιήσεις και τότε θα τα καταφέρεις!
  3. Να είσαι ευγνώμων. Για αυτά που ήδη έχεις, χωρίς να κλαίγεσαι για όσα στερείσαι. Να είσαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου και σε στηρίζουν και κάθε μέρα να προσπαθείς να τους το δείχνεις.
  4. Να ξεχνάς και να συγχωρείς. Το να προσκολλάσαι σε καταστάσεις και σε άτομα που σε πλήγωσαν, βλάπτει τον ίδιο σου τον εαυτό. Μην κρατάς κακίες, συγχώρεσε όποιον σε έβλαψε και απλά απομακρύνσου από ό, τι δεν σε κάνει ευτυχισμένη.
  5. Δες την ομορφιά της απλότητας. Δεν είναι τυχαίο που όλοι λένε πως στα μικρά πράγματα βρίσκεται η ομορφιά και η ευτυχία. Ζήσε τη στιγμή, κάνε την να αξίζει και απόλαυσε τον ήλιο, την άνοιξη, την ομορφιά της φύσης.
  6. Μοίρασε ευγένεια. Κάνε μια καλή πράξη, βοήθησε κάποιον χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα. Σίγουρα θα αισθανθείς πολύ καλύτερα!
YOGA with FRANKIE