Απλά βήματα για τέλειο λαιμό.

Συνήθειες που κρατάνε τον λαιμό μας φρέσκο και νέο!

Το δέρμα στον λαιμό μας χάνει την ελαστικότητα του πιο γρήγορα από άλλα σημεία του σώματος. Η γυμναστική, η συνεπής χρήση αντιηλιακού και η κατανάλωση νερού σε μεγαλύτερες ποσότητες είναι κάποια από τα «πρέπει» που μπορούν να συμβάλλουν στο να παραμένει το δέρμα μας ελαστικό και νέο. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα tips που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθυστερήσετε τα σημάδια του χρόνου.

  • Απολέπιση

Το πρώτο που πρέπει να προσθέσετε στην λίστα σας είναι η απολέπιση. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το δέρμα σας, θα βελτιώσει την υφή του και θα μειώσει την εμφάνιση ρυτίδων. Θα βοηθήσει ακόμα την επιδερμίδα να απορροφήσει το αντιηλιακό ή την ενυδατική σας κρέμα. Μην το παρακάνετε όμως γιατί μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή ξηρότητα στην περιοχή.

  • Ενυδάτωση

Στην καθημερινή φροντίδα του προσώπου σας, μην ξεχνάτε να απλώνετε ενυδατική κρέμα μέχρι και το ντεκολτέ. Στα σημεία αυτά το δέρμα είναι πιο λεπτό και ευαίσθητο στον ήλιο και χρειάζεται προστασία. Προτιμήστε μία κρέμα με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 15 SPF.

  • Κοιμηθείτε σωστά

Εάν κοιμάστε ανάσκελα μειώνεται η εμφάνιση ρυτίδων τόσο στον λαιμό σας, όσο και στο πρόσωπο και το ντεκολτέ.

  • Κρατήστε το κεφάλι ψηλά

Η συνήθεια που έχουμε να κοιτάμε κάτω το κινητό μας για παράδειγμα, είναι υπεύθυνη για τις ρυτίδες που εμφανίζονται στον λαιμό. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα πόνο στον αυχένα και στην πλάτη.

Τα βήματα αυτά μπορεί να μας φαίνονται απλά, όμως εάν μας γίνουν συνήθεια θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τον λαιμό μας φρέσκο.

YOGA with FRANKIE