Μακιγιάζ που διαρκεί όλη μέρα; Δείτε πώς

Μας συμβουλεύει η Fern Madden, κορυφαία make-up artist στη βιομηχανία της μόδας, της ομορφιάς και του κινηματογράφου.

1. Το λείο δέρμα αποτελεί τον ιδανικό «καμβά» για σταθερό μακιγιάζ μεγάλης διάρκειας. Όμως τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας είναι ένας από τους λόγους που συχνά εμποδίζουν τη σωστή εφαρμογή του foundation. Βάλτε στο πρόγραμμά σας την απολέπιση σε πρόσωπο και λαιμό μία φορά την εβδομάδα με ένα ήπιο scrub. Στη συνέχεια εφαρμόστε ενυδατική κρέμα κάνοντας κυκλικές κινήσεις μασάζ με τα δάχτυλα, ώστε τα ευεργετικά συστατικά να εισχωρήσουν καλύτερα στο δέρμα.
2. Περάστε primer σε καθαρή, ενυδατωμένη επιδερμίδα πριν από το φον ντε τεν, το οποίο θα εξασφαλίσει ομοιόμορφη εφαρμογή και αποτέλεσμα που διαρκεί όλη μέρα.
3. Βάλτε ρουζ πριν από το φον ντε τεν για να δώσετε φρεσκάδα στο πρόσωπο.
4. Τα foundations με oil free σύνθεση μένουν σταθερά περισσότερο, ενώ παράλληλα σας δίνουν τη δυνατότητα να «χτίσετε» την κάλυψη, περνώντας εύκολα επιπλέον στρώσεις.
5. Για να βελτιώσετε το περίγραμμα του προσώπου και να δημιουργήσετε γωνίες, επιλέξτε μια πιο σκούρα απόχρωση από το φον ντε τεν που θα έχει την ίδια σύσταση με αυτό. Έτσι το αποτέλεσμα δείχνει πιο φυσικό.
6. Εφαρμόστε κονσίλερ για να καλύψετε τυχόν ατέλειες με το κατάλληλο πινέλο, ανάλογα με την περιοχή του προσώπου που το εφαρμόζετε.
7. Τοποθετήστε ταμποναριστά πούδρα στη ζώνη Τ και ψεκάστε με setting spray για να μείνει σταθερό το μακιγιάζ.
8. Αναζωογονήστε μέσα στη μέρα την επιδερμίδα και το μακιγιάζ με mist ροδόνερο και ανανεώστε το κονσίλερ κάτω από τα μάτια.

ΠΗΓΗ: http://elle.gr

YOGA with FRANKIE