Γυμναστική στο σπίτι: Είναι εφικτό;

Πολλές φορές έχεις την ανάγκη να γυμναστείς αλλά βαριέσαι να τρέχεις σε γυμναστήρια ή πολύ απλά θες να γλιτώσεις χρήματα; Η λύση είναι να γυμναστείς στο σπίτι. Και ενώ φαντάζει μια διαδικασία βαρετή και κουραστική, είναι εφικτό να το πετύχεις με κάποια tricks!

Αυτό που χρειάζεται για να καταφέρεις να γυμναστείς στο σπίτι χωρίς να τα παρατήσεις από το πρώτο δεκάλεπτο είναι:

  • Να καταλάβεις γιατί θες να γυμναστείς. Ο λόγος που σε ωθεί σε αυτή τη διαδικασία είναι πολύ σημαντικός έτσι ώστε να σε βοηθήσει να τη φέρεις εις πέρας χωρίς να εγκαταλείψεις.
  • Να βάλεις ένα πρόγραμμα. Ο καθένας μας λειτουργεί καλύτερα όταν ακολουθεί ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρεις να οργανώσεις τις ώρες που θα γυμνάζεσαι (ανάλογα με τον ελεύθερό σου χρόνο), καθώς και τις ασκήσεις που θα κάνεις κάθε φορά.
  • Να γυμναστείς με παρέα. Όταν κάνεις μια δραστηριότητα μαζί με κάποιον άλλο παρέα είναι πολύ πιο πιθανό να εξακολουθήσεις να την κάνεις και να μην βαρεθείς και εγκαταλείψεις. Επίλεξε κάποιον με τον οποίο νιώθεις οικεία και γυμναστείτε παρέα.
  • Χρησιμοποίησε γνώσεις που σου προσφέρει ελεύθερα το Internet. Υπάρχουν πολλά site που σου δίνουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με ασκήσεις που πρέπει να κάνεις για να γυμνάσεις το κάθε μέρος του σώματός σου, καθώς και πολλά video στο youtube με χορογραφίες, αερόβιες και ένα σωρό άλλες ασκήσεις.

Και καλή αρχή!

YOGA with FRANKIE